Legea produselor romanesti
Confidențialitatea datelor dvs. este importantă pentru noi

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare, pentru a vă prezenta conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul nostru. Făcând clic pe „Acceptă tot”, acceptați utilizarea cookie-urilor.

51%, alimente care trebuie sa provina dintr-un "lant scurt" de aprovizionare.

    LEGEA 321/2009 – COMERCIALIZARE PRODUSE ALIMENTARE

  • Incepand cu 15 ianuarie 2017, comerciantii ce vand catre consumatorii finali produse din categoria carne, oua, legume, fructe, miere de albine, produsele lactate si de panificatie au obligatia ca minim 51% din produsele comercializate aferente acestor categorii sa fie aprovizionate pe lantul scurt” de aprovizionare;

Lantul scurt de aprovizionare

  • Acest „lant scurt” presupune lipsa unor intermediari si prezuma obtinerea produselor amintite de la producatori din Romania.

Cine trebuie sa se aprovizioneze pe lantul scurt.

  •  Aceasta obligatie o au toti comerciantii cu o cifra de afaceri mai mare de 2 milioane euro.

Sunt modificate si termenele sau conditiile de plata din contracte.

  • In acest sens, termenele de plata dintre comerciant si furnizor vor fi stabilite prin contract dar fara a se depasi o perioada de 30 zile calendaristice.
  • Pentru produsele proaspete alimentare termenul de plata nu poate sa fie mai mare de 7 zile.
  • este interzis oricarui comerciant sa Incaseze de la furnizor taxe si servicii;
  • este interzis oricarui comerciant sa solicite furnizorului sa nu vanda produse altui tert la un pret mai mic;
  • receptia bunurilor livrate de furnizor catre comerciant se va face la momentul livrarii sau Intr-un termen de maxim 24 ore, cu acordul partilor;
  • receptia produselor alimentare proaspete se va face Intotdeauna la momentul livrarii.

Recomandare

"Niciodată să nu spui că un contabil aduce credit profesiei sale; un contabil bun aduce debite profesiei sale."

Charles J.C. Lyall

 

 

 

Limbă

Găsește-ne cu ușurință