Romanii din strainatate primesc bani in cadrul proiectului „Antreprenor acasa"
Antreprenor acasa


Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni. În primele 12 luni, activitățile principale vizează informarea și promovarea acestui proiect în rândul a cel puțin 10.000 de români din diaspora, urmând ca celor interesați sa li se ofere oportunitatea să participe la un training online în domeniul antreprenoriatului. Programul de formare antreprenorială va avea alocate cel puțin 40 de ore/cursant și va conține atât o componentă teoretică, cât și o componentă practică. Participanții vor fi supuși la un test online, pentru a promova cursul. Din rândul participanților se vor selecta ulterior 22 de planuri de afaceri, înscrierile pentru obținerea finanțării urmându-se a se face abia după absolvirea cursurilor.

Românii din străinătate care doresc să se întoarcă în România şi să pună bazele unei afaceri non-agricole pot să primească o finanţare de circa 33000
de euro în cadrul proiectului “Antreprenor Acasă” cofinanţat din fonduri europene. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de trei ani şi se adresează unui număr de 350 de participanţi.

Tuturor persoanelor înscrise în proiect li se oferă posibilitatea participării la concursul de planuri de afaceri”

Cele mai bune 56 planuri de afaceri non-agricole, cu exepţia celor din regiunea Bucureşti-Ilfov, vor fi finanţate şi vor primi servicii personalizate de consiliere, consultaţă sau mentorat pentru dezvoltarea afacerii.

“Antreprenor Acasa” are o valoare totală eligibilă de 15,1 mil. lei, dintre care 12,8 milioane de lei vor veni din contribuţia Uniunii Europene şi 2,2 mil. din bugetul naţional al României.

De asemenea, antreprenorii care aplică pentru a beneficia de finanţare au obligaţia de a crea minim două locuri de muncă în cadrul afacerii.

Impactul proiectului ]l reprezint[ atragerea spre casă a forţei de muncă calificată şi Înalt calificată care, prin dezvoltarea de investiţii (În sectoare economice emergente şi cu potenţial competitiv definite conform Strategiei Naţionale pentru Competitivitate 2014 - 2020), să contribuie la competitivitatea economiei româneşti şi la creşterea nivelului de trăi şi de angajare la nivel local. - See more at: https://www.cariereonline.ro/actual/este-posibil-sa-fii-antreprenor-acasa#sthash.XS2h1yQ3.dpuf

Cand trebuie sa faci un plan de afaceri?

Creati facturi personalizate  Particularizati logo, culorile si campurile de facturi. Genereaza facturi in timpul miscarii cu aplicatia mobila. colaborati cu mai multi utilizatori. Oferiti acces la angajati si contabil mentinand in acelasi timp controlul asupra informatiilor pe care le puteti vizualiza. Utilizati serviciul in timpul deplasarii. Verificati afacerea oricand, oriunde cu aplicatia mobila de pe telefon si tableta.
Atunci cand vrei sa-ţi înfiinţezi o noua firma;
Planul de afaceri se vrea a fi prima componenta a unei planificari regulate a proceselor din cadrul firmei ce se va infiinta.

Atunci cand vrei sa lansezi o noua divizie an cadrul companiei sau noi produse;
Nici o afacere noua si nici un proiect de lansare a unui nou produs nu ar trebui sa fie lansat fara un plan de afaceri bine gândit..

Atunci cand vrei sa obţii un credit bancar
Un finantator care citeste un plan de afaceri trebuie sa vada care sunt scopurile afacerii si care sunt obiectivele in urmatoarele luni sau in urmatorii ani.
Chitantele: Trimitele fara folosirea hartiei. Utilizatii telefonul pentru a capta chitantele si gestionarea cheltuielilor. Conectati-va la aplicatiile dvs. Datele de sincronizare din comertul electronic, POS-uri, salarizare si marketing Stii care este situatia afacerii tale. Se poate vedea, profitul, bilantul si zeci de rapoarte intr-un singur clic.

Atunci cand vrei sa obţii un fond nerambursabil european.
Un plan de afaceri bine scris va va permite sa aplicaai pentru finantari din surse publice sau private, astfel incat potentialii finantatori vor intelege exact oportunitătile si necesitatile ideii dvs.

Atunci cand vrei sa atragi noi investitori
Planul de afaceri destinat potentialilor finantatori trebuie sa ii convinga pe acestia de viabilitatea proiectului propus.

Atunci cand vrei sa-ti dezvolti afacerea
Afacerile au nevoie de planuri pentru a-si optimiza cresterea si dezvoltarea in concordanta cu prioritatile.